FORSIDE
MANUSKRIPTER
BREVE

Læserbrev i anledning af den planlagt opførelse af et collegie på hjørnet af Amalievej og Bülowsvej og indretning af collegieværelser i den eksisterende bolig Amalievej 2.

STOP SPEKULATIONSBYGGERIET - ÅBENT BREV TIL BORGMESTEREN

Kære Mads Lebeck!

Når jeg står på Amalievej med min murerspand og reparerer mit gamle bindingsværk stopper forbipasserende op og siger med et suk: Sikke en perle!

Huset er en perle og kvarteret en oase.
Sådan et miljø eksisterer kun fordi Frederiksberg Kommune aldrig blev lagt sammen med København og altid har hævdet sin særstilling.

Men angreb på kvarterets idyl og egenart er tiltagende og argumentationen for at Frederiksberg Kommune skal beskytte sine oaser og bevare sine perler har sværere og sværere vilkår.

Uden beboerprotester og kommunal opbakning vil endnu en gammel patriciavilla blive til bolig for 30-40 personer og endnu en tilbygning presset ned mellem de smukke gamle huse.

Vejlagets vedtægter vil blive overtrådt, bebyggelsesprocenten overskredet, støjniveauet øget, trafiken en belastning og parkering vanskeligere. Jeg ved det for jeg har i de 36 år jeg har boet på Amalievej oplevet adskillige lignende gennemførte projekter.
Oasen er blevet mindre, men den eksisterer stadig.

Jeg er glad for Børnehaven på den anden side af vejen, også efter udvidelsen med en tilbygning, jeg kan leve med Efterskolen i baghaven, jeg accepterer ungdomsinstitutionen om hjørnet ved Bulowsvej, men hvis ikke planerne om opførelse af kollegium og tilladelse til at omdanne en eksisterende villa til enkeltværelser bliver trukket tilbage, så vil endnu en oase i kommunen blive tømt for værdi.

Du gik forrest i kampen mod grafitti, jeg bakkede dig op og det gav resultat. Nu skal du gå forrest i kampen mod bureaukraterne og de snæver-synede og kæmpe for at bevare et boligmiljø.
Gøre det misundelsesværdigt at bo på Frederiksberg.

Sørge for at der også om 25 år er folk, der stopper op og siger:
Sikke en perle!

Med venlig hilsen

Morten Bo
Bindingsværkshuset
Amalievej 4