FORSIDE
MANUSKRIPTER
BREVE

21.05.2000

Kære mormor

så er det igen ved at være sommer, og jeg tænker på dig, når det er rigtig varmt. det er ikke noget for dig, mette har det lidt på samme måde, hun kryber altid indenfor, når temperaturen kommer over 23 grader.
halmmåtterne på vores havehegn er blæst i stykker og istedet har jeg sat nogle ekstra lægter op og plantet clematis. meningen er så, at clematissen skal vokse op ad lægterne og brede sig som et plantegrønt dække, så vi er nogenlunde ugenerte i haven.
men endnu er de jo kun nogle små planter og når vi sidder og spiser ude føler vi os som et par sjældne dyr i en indhegning i zoologisk have.
jeg plejer at tage bruseren ud i det fri gennem badeværelsesvinduet og tage udendørs kolde brusebade, når jeg er blevet for varm af at solbade, men det har jeg ikke lyst til nu.

både bastian og matias går til examen for tiden, så de har travlt med at forberede sig. alt hvad de ikke forstod i årets løb skal de lære nu. de har været til skriftlig examen og det er gået godt, nu kommer den mundtlige.
matias starter mandag morgen med samfundsfag, bastian starter på fredag med musik. og så går det ellers slag i slag indtil 13. og 14. juni, hvor de har deres sidste fag.
17.juni kører bastians klasse rundt i hestevogn - nej det er nu en traktor med ladvogn - hele dagen. de skal besøge alle familier og ind på kongens nytorv for at danse om krinsen. de kommer her klokken halv syv og skulle du få lyst til at sige tillykke til bastian og se ham og hans kammerater med studenterhue på, er du hjertelig velkommen. mette kommer også.

jeg er ked af at høre om dine fysiske besværligheder, forhøjet blodtryk, sår på mavesækken, det er ikke sjovt, når kroppen langsomt går i stå. jeg føler med dig, når du skal til ubehagelige undersøgelser. en kikkert ned i maven, det lyder ikke rart. men det vigtigste er, at de finder ud af hvad du fejler. jeg håber ikke du skal igennem for mange væmmelige og ubehagelige undersøgelser, før de får bugt med dit mavesår. mon ikke Busters medicin hjælper?
det er fornuftigt af dig at tage de gamle råd i brug, det er ikke altid at den moderne teknologi og videnskab fører til det bedste resultat.

jeg håber du må få 10-15 lykkelige år endnu uden for meget vrøvl med helbredet. min far måtte jo desværre tilbringe sine sidste seks år i en uværdig og ulykkelig situation. kroppen gav op, men livet holdt fast.
heldigvis havde han en fornuftig læge, så da han fik lungebetændelse i forbindelse med en influenza, blev der ikke gjort noget for at holde ham i live. jeg bad lægen holde min far smertefri og ikke gøre noget for at forlænge hans liv.
jeg tror lægen forstod, hvad jeg mente, for da han blev tilkaldt til plejehjemmet næste gang, gav han min far en sprøjte smertestillende og bad personalet ringe til mig og sige, at nu var der kun et par timer igen.

jeg håber for dig, at livet siger stop før kroppen. at du pludselig må falde om med hjertestop, mens du stadig har det godt og kan klare dig selv.

jeg tror dine mange ture rundt i byen hjælper til at holde dig nogenlunde rask og jeg ønsker dig mange gode år rig på oplevelser fra bussen, på gaden og på altanen.

og så må vi håbe, sommeren ikke bliver for varm i år.

kærlig hilsen
mads