FORSIDE
MANUSKRIPTER
BREVE

Brev til Nordens Fotoskole forår 1989

Kære Keld!

Tak for sidst, det var hyggeligt, jeg elsker at undervise på Nordens Fotoskole, eleverne bekymrer sig virkeligt om, hvad jeg mener, og siger! Jeg kommer gerne igen.

Hvis det er nødvendigt for at få udbetalt honorar, at jeg sender mit skattekort, så gør jeg det selvfølgelig, men du må lige give besked. Rejseudlæg har jeg fået.

Jeg er meget spændt på, hvordan mine tidligere elever klarer sig til optagelsesprøven.

Merete Cenius kender du nok ligesågodt som jeg, hun har jo gået på Biskop Arnös i foråret.

Tao Lütken har livet foran sig. Lige lovlig ung nok til Nordens endnu, men helt sikkert et elevemne om et par år, når han har fået lidt mere hold på sig selv. Lidt mere ro.

Bo Lesanner er trods sin unge alder meget afbalanceret, rolig og målrettet. Han vil være et plus for sammenholdet. Og så er han lærenem, påvirkelig, jeg er virkelig være bange for ham, hvis han får læreplads et dårligt sted, det vil afspore ham fotografisk.
Jeg håber meget I kan bruge ham.

Jens Lasthein er et oplagt elevemne. Han har modenhed, vilje og stædighed til at udvikle sig til en god fotograf. Han ejer de kvalifikationer man skal have for at få noget ud af et skoleophold, og så tror jeg på ham fotografisk.
Det er også grunden til at jeg tog ham som assistent på Ragnarok, efter at have haft ham som elev på højskolen
Desværre må vi undvære ham, hvis han kommer ind på Nordens, men han fortjener det.
Og skolen vil få glæde af ham, det er sikkert.

De øvrige danske ansøgere kender jeg ikke personligt, men flere af dem søger også ind på Fatamorgana:

- Pernille Tofte
- Lars Harrekilde
- Thomas Marott

Barbro har lovet at sende navne på alle ansøgere med angivelse af, hvem, der kommer ind. Det er jeg glad for. Jeg henvender mig jo med mit program til netop den gruppe elever.

Hvordan har 2.året det? Jeg savner dem: Nina, Thomas, Jörgen, Konrad, Anna och . . . hvad hedder hun . . . dem allesammen! Jeg håber I kommer på besøg på Fatamorgana til efteråret, eller at vi må komme op til jer. Det kunne være fint.

Nu mange hilsener fra Morten i København.