FORSIDE
MANUSKRIPTER
PROSA
Truckertræf i Rønne 12. august 2017


Fandenme Flot

Fandenme flot, hov der fløj ballonen; traktortræk, farmand løfter forhjulene i sort prustende os til rapmusik på stubmarken mens lillebror kører cross, han er 5 og pakket ind i mundering som de professionelle; mor kommer rendende med brillerne, der skal sidde fast på hjelmen, søster er 10, hun har også både cykel og briller og en tiger i tanken, 120 på opløbssiden, hold kæft det går stærkt.
 
Æbleskiver, ansigtsmaling og fire helstegte grise på bål af birkebrænde, de varmer op i teltet; stunt car og Cadillac med motoren stikkende op gennem mortorhjelmen, som kan den ikke være der, der er oktan på drengen og lyserøde hørebøffer på den lille.
Traktorerne har kække navne: Kissmor og Marilyn, nr. 5 trak kun 45 meter, så gik motoren død; æbleskiver, fadøl og Luthersk Mission, de holder bibeltime for børn, der er flammer op ad udstødningen, hold da kæft hvor den struggler.
Dansk Folkeparti er også med, og der er rabat på medlemskab 150 kroner for et  år og gratisbolcher; ved siden af er det Venstre og Yousee, der lokker.

Flagene vejer; Bornholms Landboungdom er her med telt og foldere, så der fløj endnu en blå venstreballon til himmels, og så finalen det er værre end et damplokomotiv over en bjergkam, den sorte røg pumpes ud i stød af røret, der foroven er forsynet med en gammel madam-blå med hul i bunden, jo Lillemor er med, når farmand slipper kræfterne løs.
Dannebrog finder sig i røgen, regnen generer ikke, man tager hætten over hovedet eller finder regnslaget frem, næsten ingen gider betale for en ridetur på en pony til en 20'er, her er det motorkraften, der frister og ikke de gammeldags hestekræfter.
Dieselstank og mortorlarm, børnene danser omkring boderne og de nybagte kigger indenfor i kæmpebussen med det nyeste køkkeninventar, det er Nordens største mobile køkkenudstilling, åh nej, bare han ikke tipper, den lille Ferguson, så, der banker han ned i stubbene og går i stå.

Amerian Crusers, det er veteranbilklubben på Bornholm har sydstatsflaget blafrende og skinnende Cadillacs, og der mere for mænd: skytteklub og jægere; og gravemaskiner og biler, masser af biler.
Gud elsker børn, står der på armbåndet, og en ordrig missionær laver sjov med børnene, han får to ringe, der sidder sammen til at komme fri af hinanden og fortæller, at det er Jesus Magic. Magisk er det, så går luften ud af hoppeborgen.
Jesus vil frelse mennesker i hele verden, står der i brochuren fra International Mission. De yder hjælp til fattige børn og familier i udlandet, men her på årets Truckertræf er det er nu magien, der trækker. Og så de prustende traktorer.