Generationerne mødes i byens trendsættende fotografiske galleri, når det unge stjerneskud, nyuddannede fotograf og billedkunstner Jacob Hoeck og den gamle mester, 70ernes betydeligste dokumentarfotograf Morten Bo sammen udstiller nyeste værker.
Spændingen ulmer i Morten Bos trylleri, utrygheden lurer, gnister tændes. Han maler med mørke, manipulerer og forfører med foruroligende skønhed. Dyster tungsind lyser op i glimt, noget er på færde. Mørke, men...
Man keder sig ikke i hans særegne univers af majestætisk storhed og tilfældighedens detaljer. Et cykelstativ, et skibsforlis og morgenbrisen i vasketøjet, det er skånselsløs nysgerrighed, der fører os ind i den ukendte skov eller ind i den fremmedes øre. Det interessante er ikke det, du ser, men det du føler.
Himlen er mørk og skoven dyb, men i sprækker skimtes klarhed.
For sådan er livet, siger Morten Bo om sine billeder.
Jacob Hoeck skimter ikke, han ser, og han elsker, hvad han ser. Farver, framing og fart.
Tilfældigheden leger kispus med øjeblikket og pludseligheden lader sig tæmme. Billederne er impulsive, oplevede, som var det øjnenes fortælling om det første, de så.
Han nyder at blive overrasket, Jacob Hoeck, elsker at fare vild. For dér i ingenmandsland, hvor selv det velkendte bliver fremmed, får han lov at tvivle, og tvivlen er hans styrke. På tærsklen tøver han, tvivler på om han tør.
Fortrydelsen er ægte og kærligheden tæt på. Mørke, men...
Jacob Hoeck leder ikke for at finde, fortæller bare, hvad han så.
Jacob Hoeck står på tærsklen til en fotografisk karriere.
Efter to år som elev på et fotografisk atelier, en et-årig fotografi uddannelse på Fatamorgana og et halvt års praktik er han netop startet som professionel. Dokumentarfotograf og billedkunstner.
Morten Bo skabte med sine dokumentariske reportager i 1970erne en ny og aggressiv billedstil.
Bøgerne På Landet, Kalkværket og Alarm var fotografisk skelsættende og hans vandreudstillinger om arbejdskampe og bureaukrati skabte debat. Herre, Tjener og Slave, Status og Stress m. fl.
Om udstillingen Røde Missiler i Rundetårn skrev Kim Skotte: Pletskuddene fylder godt på scoringstavlen.
Idag arbejder Morten Bo som leder af og underviser på den fotoskole han i stiftede i 1989, Fatamorgana Danmarks fotografiske Billedkunstskole.
|