FORSIDE
HJEMMEFRONTEN

Eventyr. Bedstefar på tur med Marius


17.3. FISKERE (eftermiddag)
Nordhavn. fiskerbåde. gik på bådebroer. snakkede med fiskere. mest spændende: at kigge ned i dybet fra enden af hver bro. ville købe fisk, men fik ingen.
langelinje. den lille havfrue

5.5 HESTEVOGN (eftermiddag)
heste. dyrehaven. hestevogn til bakken. radiobiler for meget larm. peter liep. lege i skoven. se på vandrutchebane. vente på pjerrot. sidde foran pjerrot. gå lidt længere væk. prøve fiskedam. vinde græshoppe. møde sidste-skoledagselever: fik bamse af en pige.

29.7. SEJLTUR
Kanalrundfart fra den lille havfrue. trekroner. amalienborg. marmorkirken, vagtafløsning. med båd til nyhavn, under broer. blev flov, da manden sagde: du må ikke lægge hånden op. - og faldt i søvn i båden. spiste på restaurant. pissoir. Kanalrundfartsbåden var gået i stykker, ventede på ny båd.

6.7. FLYVEMASKINER
Lufthavnen. så på flyvemaskiner lette. legeplads. lå på tæppet tæt ved hegnet og slumrede. væk mig, når der kommer en maskine, sagde jeg. kørte ned i den anden ende af landingsbanen, men da var marius faldet i søvn. sov to timer. så igen maskiner lette. kørte hjem forbi fatamorganas nye sted.

25.7. TOG
Rangerterrænnet ved svanemøllen. remisen. marius styrede fra begge ender. øresundsvognene.
pasbillede i hellerup. s-tog til jægersborg. regionsprinteren til brede. spisehuset lukket, fik nyt gulv i sommerferien. gik til frilandsmuseet. en mammuttur. marius træt, jeg sulten. nåede omsider restauranten. spiste. maius sov på to stole. kørte ham i legevogn. gav geder blade. så vaskekoner fra forrige århundrede og deres gamle gård med brønd og vogne. kørte med hestevogn til hestestalden. gik til fuglevad. først grisen så s-tog. så bil.

31.8. BUS
Med åben dobbeltdækker fra langelinje til rådhusladsen og videre med en anden til kgs.nytorv. gik med garden til amalienborg og sov på en bænk. med alm, bus til nyhavn og med kanalbåd til langelinje.

22.9. TELT
Benzin på. vaske bil.
Først en spadseretur i Skodsborg havn. råde højt til guderne. Bellevue, mads i vandet tørrede sig i marius hætte. spiste. telt. is.
kørte til strandmøllen slog telt o. marius sov i over 2 timer var umulig at vække. fik vindruer uden kerner.
kørte til tårbæk havn. marius sagde han havde set en haj!

26.10.2000 BADELAND
Hentede barnesæde på AMI. marius sov i bilen en halv time. kørte gennem tunnel og over broen
købte badebukser og svømmevinger. var i eventyrafdelingen på badet. marius skreg hele tiden af glæde. svanen i barnebassin. vandfald. grotter. bobler. is og korv. sodavand bedstefar sov en halv time. kunne selv svømme. tilsidst bankede bedstefar hans hovede ind i væggen, da han skulle tørre hans hår. så skreg han! tissede inde i badet.
hentede cigaretter. hjem over broen kørte galt hele tiden.

16.11.2000 ZOOLOGISK MUSEUM
Barnesædet var på værksted, så vi måtte i bus. spiste pølsebrød og drak sodavand. sad ved muscusokserne og pingvinerne og ved vandhullet På savannen og i tundraen ved hejrene. marius var mest interesseret i hvad der var nedenunder.
-se, men kan se dem inde ved siden af!
havde dynen med. bedstefar faldt i søvn i det store hvalrum. marius lod som om han sov i sin dyne med sin sut.
nåede det næsten første gang han sagde han skulle lave lort. rene bukser. ned i elevator op igen. næste gang var det kun en lille gnalding.
på hjemvejen sagde marius: nu gider jeg ikke gå længere, så lagde de sig ned midt på gaden og folk syntes det var mærkeligt.
hjem i bus.

28.11.2000 TEATERTUR
Tog bussen til del lille teater i lavendelstræde. så forestilling med hånddukker. marius grinede fra start til slut. bedstefar faldt i søvn. bagefter var vi på kinesisk restaurant og spise fiskefilet og pommesfriter. så var vi på brandstation. marius var oppe i stigevognen. ambulancer.
tivoli havde juleåbent og vi kørte i linje 8, vetaranbilerne, legepladsen, karussel og forærede de sidste billetter til en fremmed dreng, vi kunne bare ikke mere.